Çörekotu Yağı

Çörek otu nedir?

Çörek otu (Nigella sativa), Ranunculaceae familyasından, tek yıllık, otsu bir bitkidir. Nigella cinsi genelde Akdeniz ülkelerinde yayılış göstermekte olup, toplam 20 türü bulunmaktadır. Bunlardan 12 tür ülkemizde bulunmakla birlikte, N. sativa türü yaygın olarak yetiştirilmektedir. Bitki çeşitliliğinin zengin olduğu ülkemizde çörek otu, siyah kimyon, bereket tanesi ve siyah tohum olarak bilinmektedir.

Timokinon nedir?

Timokinon, yüksek biyolojik etkinliği ve düşük sistemik toksisitesi ile dikkate değer bilimsel ilgi çekmektedir. Timokinon, Nigella sativa L. (çörek otu) tohumunun uçucu yağından elde edilen ana aktif fenolik bir bileşiktir.

Çörek otu yağı nasıl elde edilir?

Soğuk Press yöntemi ile yağ içerisinde kimyasal değişikliklerin oluşması önlenerek besin değeri kaybolmadan elde edilir.

Soğuk Press nedir ?

Soğuk Press yöntemi yüksek nitelikli bitkisel yağların üretiminde kullanılan yöntemlerden biridir. Sadece işlemler ile tohumlardaki yağın ayrışmasını sağlar.

30-35 dereceleri geçmeyen sıcaklıklarda yapıldığı için biyoaktif bileşiklerde zarar görmez.

Kimler Çörek otu yağı tüketebilir?

11 yaş üzeri ve yetişkinler tüketebilir.

İçindekiler

Çörekotu yağı (Soğuk pres yöntemi ile elde edilmiştir.)

11 yaş ve üzeri yetişkinlerin günde bir kez bir tatllı kaşığı tüketmesini öneririz.