Karadut Şurubu

Karadut (Morus nigra)

Dut, farklı iklim ve toprak şartlarına adaptasyon kabiliyetinin yüksek olması nedeniyle; ılıman, tropik ve subtropik iklim bölgelerinde yetişebilen bir meyve türüdür. Ülkemizin çoğu tarım bölgelerinde yetiştirme koşulları çok uygun olduğundan yüksek kalitede dut meyvesi elde edilir .

Antosiyanin nedir?

Fenolik bileşiklerden flavanoid grubunda bulunmaktadır. Mor kırmızı renkli meyvelerde olur. Karadutun antioksidan özelliği büyük oranda antosiyaninden gelmektedir.

Karadut şurubu nasıl üretilir?

Soğuk infüzyon yöntemi ile kaynatılmadan üretilmektedir.

Karadut şurubu nasıl tüketilir?

Dahilen ve haricen tüketilebilir.

İçindekiler

Karadut (Soğuk infüzyon yöntemi ile elde edilmiştir.)

Günde 2-3 tatlı kaşığı tüketilebilir.