Keçiboynuzu Özü

Keçiboynuzu Özü nasıl elde edilir?

Uygun koşulları sağlayan keçiboynuzu, soğuk infüzyon yöntemi ile besin değerlerini koruyarak ve HMF değeri limitlerin altında kalacak şekilde üretilmektedir.

Keçiboynuzunda soğuk sıkım olur mu?

Soğuk sıkım / pres yöntemi yağlı tohumlarda mekanik olarak yağların elde edilmesinde tercih edilir. Keçiboynuzu özü üretimi için tercih edilen yöntem ise geleneksel pekmez üretiminden farklı olarak soğuk infüzyondur.

Soğuk infüzyon nedir? Geleneksel yöntem nedir?

Vakum altında kaynama noktası aşağı çekilerek düşük sıcaklıklarda evaporasyon işleminin gerçekleştirilmesidir.

Geleneksel yöntemde suyun uzaklaştırılması için verilen yüksek ısı sebebiyle üründe HMF oluşumu gözlenmektedir.

HMF Nedir? Limiti Kaçtır? Nasıl Ölçülür?

HMF organik bir bileşen olan hidroksimetilfurfurol'ün kısaltmasıdır. Bu maddenin kansere sebebiyet verdiği düşünülür ve üstünde çalışmalar devam etmektedir. Limiti TGK pekmez tebliğinde sıvı pekmez için 75 mg / kg olarak belirlenmiştir

Keçiboynuzu Özü'nde gluten var mıdır?

Üründe glutenli bir bileşen bulunmamaktadır.

Katkı maddesi var mıdır?

Pekmez tebliğine göre katkı maddesi kullanımı uygun değildir.

Şeker içerir mi?

Ürün doğal olarak şeker içerir. İlave şeker içermemektedir.

İçindekiler

İçindekiler: Keçiboynuzu

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

100 mL için

100 mL için RA*

Enerji (kcal/kJ)

277 / 1159

% 14

Yağ(g)

0

% 0

-Doğmuş Yağ (g)

0

% 0

Karbonhidrat (g)

65

% 25

-Şekerler (g)

60

% 66

Lif (g)

4.5

% 18

Protein (g)

2

% 4

Tuz (g)

0

% 0

*Ortalama bir yetişkinin günlük referans alım (RA) miktarı (8400 kJ / 2000 kcal)

*Belirlenen besin öğesi beslenme referans değerleri dört yaş ve üzeri sağlıklı bireyler için geçerlidir.