Keçiboynuzu Özü ve Vitamin İçeren Takviye Edici Gıda

Keçiboynuzu Özü nasıl elde edilir?

Uygun koşulları sağlayan keçiboynuzu, soğuk infüzyon yöntemi ile besin değerlerini koruyarak ve HMF değeri limitlerin altında kalacak şekilde üretilmektedir.

Keçiboynuzunda soğuk sıkım olur mu?

Soğuk sıkım / pres yöntemi yağlı tohumlarda mekanik olarak yağların eldesinde tercih edilir. Keçiboynuzu özü üretimi için tercih edilen yöntem ise geleneksel pekmez üretiminden farklı olarak soğuk infüzyondur.

Soğuk infüzyon nedir? Geleneksel yöntem nedir?

Vakum altında kaynama noktası aşağı çekilerek düşük sıcaklıklarda evaporasyon işleminin gerçekleştirilmesidir.

Geleneksel yöntemde suyun uzaklaştırılması için verilen yüksek ısı sebebiyle üründe HMF oluşumu gözlenmektedir.

HMF Nedir? Limiti Kaçtır? Nasıl Ölçülür?

HMF organik bir bileşen olan hidroksimetilfurfurol'ün kısaltmasıdır. Bu maddenin kansere sebebiyet verdiği düşünülür ve üstünde çalışmalar devam etmektedir. Limiti TGK pekmez tebliğinde sıvı pekmez için 75 mg / kg olarak belirlenmiştir

Keçiboynuzu Özü'nde gluten var mıdır?

Üründe glutenli bir bileşen bulunmamaktadır.

Katkı maddesi var mıdır?

Pekmez tebliğine göre katkı maddesi kullanımı uygun değildir.

Şeker içerir mi?

Ürün doğal olarak şeker içerir. İlave şeker içermemektedir.

Keçiboynuzu özü nasıl tüketilebilir?

Günde 3 kez 1 tatlı kaşığı tüketilebilir.

İçindekiler

İçindekiler: Keçiboynuzu, Vitamin (Niasin, B12, Folik Asit, B6, Biotin)

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

100 mL için

100 mL için RA*

Enerji (kcal/kJ)

431 / 1834

% 22

Yağ(g)

0

% 0

-Doğmuş Yağ (g)

0

% 0

Karbonhidrat (g)

83

% 32

-Şekerler (g)

62

% 69

Lif (g)

5

% 18

Protein (g)

3

% 6

Tuz (g)

0

% 0

*Ortalama bir yetişkinin günlük referans alım (RA) miktarı (8400 kJ / 2000 kcal)

VİTAMİNLER

100 mL için

100 mL için BRD*

100 mL için BRD**

Vitamin B3 (Niasin)

24 mg

% 15

% 22,50

Vitamin B6 (Piridoksin)

2,1 mg

% 15

% 22,50

Vitamin B12 (Kobalamin)

4 µg

% 15

% 22,50

Vitamin B7 (Biotin)

75 µg

% 15

% 22,50

Vitamin B9 (Folik Asit)

300 µg

% 15

% 22,50

*Belirlenen besin öğesi beslenme referans değerleri dört yaş ve üzeri sağlıklı bireyler için geçerlidir.

**Belirlenen besin öğesi beslenme referans değerleri on bir yaş üzeri ve yetişkin sağlıklı bireyler için geçerlidir.

Tavsiye edilen tüketim miktarı:

4 yaş ve üzeri çocuklar günde iki kez bir tatlı kaşığı (5 mL)

11 yaş üzeri ve yetişkinler günde üç kez bir tatlı kaşığı (5 mL) , aç karına tüketebilirler.