Organik Elma Sirkesi

Elma nedir?

Besin değeri yüksek, vitamin ve mineral içeren, antioksidan ve fenolik bileşiklere sahip çok yıllık ağaçlarda yetişen meyvelerdir. Ülkemizde bir çok çeşidi yetiştirilmektedir. En fazla yetiştirildiği iller; Niğde, Isparta ve Karaman’dır.

Organik Elma sirkesi nedir?

Organik üretim koşullarında yetiştirilen elma meyvelerinden yapılmış Elma sirkesidir.

Organik Elma sirkesi nasıl yapılır?

Geleneksel sirke yapım yöntemleri esasına göre üretilip minimum 9 -12 aylık süreçte fermente edilen sirkelerdir.

Geleneksel sirkenin farkı nedir ?

Geleneksel yöntemde asetik asit oluşumu doğal reaksiyonlar sonucu oluşurken, hızlı yöntemde asetik asit ve su istenilen oranda karıştırılarak istenilen pH ‘a (ekşilik) ayarlanır.

Nasıl tüketilebilir?

Sabahları 1 tatlı kaşığı sirkeyi bir çay bardağı su ile karıştırarak tüketilebilir.

İçindekiler

Elma sirkesi (Organik meyvelerden geleneksel yöntemlerle fermente edilmiştir.)

Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi karıştırılarak tüketilebilir.

Salata gibi gıdalarla birlikte de tüketilebilir